Financiering van zonnepanelen

De aanschaf van zonnepanelen is een belegging waarvan het resultaat gewaarborgd is. Echter, zoals bij elke nieuwe investering, gaan de kosten voor de voordelen. Niettemin zijn er diverse manieren om zonnepanelen te kunnen financieren. Zo dient u bijvoorbeeld niet het gehele bedrag zelf te betalen.


BTW-teruggave op zonne-energie panelen

U moet 21% BTW bij uw panelen berekenen. Het grote voordeel is dat men de BTW op de totale investering kan terugverdienen. Hiermee beschikt u direct over een behoorlijke hoeveelheid kapitaal. Zo ontvangt u bij 10 zonnestroompanelen een rendement van ongeveer € 750,- terug. Voor 18 panelen bedraagt dit ongeveer € 1.250,-.


Leningen voor duurzaamheid zonnepanelen

Indien u niet over voldoende vermogen bezit om zelf zonnepanelen aan te kunnen schaffen, is het verstrekken van een lening een prima alternatief. Groene leningen zijn leningen met een betaalbare oplossing. Het gaat bijvoorbeeld om leningen voor zonnepanelen en boilers. Er zijn diversen groene leningen die meestal voortkomen uit de door de overheid genomen initiatieven. Het grote voordeel van eem groene lening is de lage opbrengst van de rente. U krijgt een groene lening in samenhang met een terugbetaling van de BTW.


De subsidies voor zonne-energiepanelen

Op dit moment zijn er nog geen landelijke subsidies voor de zonnepanelen. Er zijn daarentegen wel leningen op gemeentelijke basis. Kijk hier als u graag iets meer wilt weten over de subsidiëring van zonnestroompanelen.


Wilt u er meer over weten?

Indien u vragen heeft of meer inlichtingen wenst over zonnestroompanelen of de eventuele betaling ervan, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan op telefoonnummer 00-000-000-00 of via dit contactformulier. U kunt ook kosteloos en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen.

Voor een beter milieu

Begin vandaag nog!