Hoezo zonnepanelen kopen? En hoe gaat dat in zijn werk?

Zonnepanelen zijn momenteel erg gewild. Vandaag de dag zie je ze in zowat elke straat. Zonnepanelen zijn erg aantrekkelijk voor particulieren en voor ondernemers. U kunt hier de meest voorkomende oorzaken lezen die wij van klanten te horen krijgen om zonnepanelen te willen laten plaatsen. Ook geven we u een opsomming van hoe de aankoop van zonnepanelen precies in zijn werk gaat.


Een bijdrage leveren aan een mooier milieu.

Het milieuvriendelijker maken van de woning is een voor de hand liggende reden om zonnepanelen aan te schaffen. Door het gebruik van een natuurlijke zonnestroom ben je minder afhankelijk van een fossiele energiebron. Zo verlaagt u uw CO2-uitstoot en vermindert u ook uw kosten voor energie.


Produceer uw persoonlijke energie met behulp van zonnepanelen.

De zon is een onvermoeibare energiebron en daarom ook de meest energiezuinige die er is. Met deze eigen zonnepaneelinstallatie produceert u uw persoonlijke elektriciteit en bent u niet afhankelijk van gebeurtenissen op de markt. Ook bent u niet afhankelijk van het gebruik van fossiele energiebronnen en frequente prijsstijgingen. Het is mogelijk om met zonnepanelen uw hele woning te voorzien van zelfgeproduceerde zonne-energie.


Beleef de financiële opbrengsten van zonnepanelen.

Of u nu woningeigenaar of een ondernemer bent, de elektriciteitskosten vormen een belangrijk deel van uw maandlasten. Een zonnepanelensysteem voorziet uw eigen woning van groene energie. Het verbruik van zelf geproduceerde elektriciteit zorgt ervoor dat u veel minder of in bepaalde gevallen zelfs helemaal geen elektriciteit van buitenaf hoeft af te halen. Zo bezuinigt u dus op uw energiefactuur. Bovendien kunt u de BTW op het gebruik van zonnepanelen terugvragen bij uw belastingdienst.


Een verstandige investering

Aangezien geld op de spaarrekening inmiddels bijna niets meer opbrengt, zijn zonnepanelen daarnaast een slimme belegging. Door de aanzienlijke besparingen op de energierekening betaalt de gemiddelde Nederlander zijn zonnepaneelsysteem in zo'n acht tot negen jaar terug. Daarnaast gaan de zonnepanelen meer dan 25 jaar mee. Bent u nieuwsgierig naar wat zonnepanelen u te bieden hebben? Dan kunt u uw rendement uitrekenen.


Het verhogen van de prijs van uw woning

Voor woningeigenaren zijn zonnepanelen ook te beschouwen als een belegging in het woonhuis zelf. Diverse studies hebben bewezen dat woningen die uitgerust zijn met een zonne-energiesysteem een hogere woningwaarde hebben en daardoor sneller worden verkocht dan de woningen die niet voorzien zijn van een zonnepaneelsysteem. Maak uw woning interessant voor toekomstige kopers met behulp van zonnepanelen.


Bekijk het aantal zonnepanelen die u nodig heeft.

Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft is afhankelijk van de capaciteit van uw dak, de afmeting van uw dak en uiteraard uw geschatte verbruik. De belangrijkste twee vragen zijn: Wat is uw actuele elektriciteitsverbruik? En hoeveel wilt u gaan produceren? U kunt contact opnemen met ons voor een kosteloos en vrijblijvend voorstel & offerte. U krijgt dan van ons een offerte op maat.


De montage

Van de levering tot de montage: onze installateurs doen er alles aan om het voor u te regelen. Na toestemming van u voor de uitvoering van de opdracht gaan onze werkploegen aan het werk. Zij plannen een afspraak voor de montagedatum en regelen de zonnepanelen. Op de geplande datum en het afgesproken tijdschema monteren onze monteurs de zonnepanelen, de omschakelaar en de koppeling met uw meetkast. U betaald een klein gedeelte vooraf en het restant na afloop bij oplevering van een goed werkende installatie.

Voor een beter milieu

Begin vandaag nog!