Zonneboilers en warmtepompboilers 

Het is erg goed om een zonnepanelen aan te schaffen, omdat het de milieuvriendelijkste en duurzaamste warmtebron op de markt is op dit moment. U kunt ook kiezen voor een zonneboiler, maar uit ervaring hebben wij gezien dat zonnepanelen meer positive punten hebben, dus wij raden u aan om niet een warmteboiler te kopen. Als u toch een zonneboiler aan zou schaffen kunt u dat dan beter bij een warmtepompboiler doen. Waarom dat is kunt u in de onderstaande tekst lezen. 


Warmtepompboiler, beter alternatief voor de zonneboiler

Als u zonnepanelen heeft is een warmtepompboiler een goede aanvulling. Ook kun je een warmtepompboiler aanschaffen in combinatie met zonnepanelen. De waterpomp warmt water op door middel van de omgevingslucht. De waterpomp sluit aan op de CV-ketel, dus er wordt warmte via de pomp in de CV-ketel gemaakt en daardoor gebruikt u veel minder gas. Dat is fijn voor uw maandelijkse kosten en ook nog eens goed voor het milieu. 


U kunt de warmtepompboiler combineren met zonnepanelen door ze op elkaar aan te sluiten. hierdoor wordt energie op een milieuvriendelijkere manier geproduceerd. En zo worden uw energiekosten dus ook deels betaald door natuurlijke energiebronnen. Als u beide opties heeft, dus een warmtepompboiler en zonnepanelen heeft u een lagere energierekening en ook nog eens een lagere gasrekening. 


Nadelen en voordelen

  • Zonneboilers kunnen best prijzig zijn. Ook op het gebied van besparen kunt u beter zonnepanelen nemen dan zonneboilers, aangezien zonnepanelen merr zullen besparen dan een zonneboiler zou doen. 
  • Een zonneboiler wekt geen energie op. Als u op vakantie bent gebruikt u de boiler niet. Dit is zeer zonde van de onnodig opgewekte energie. 
  • Meestal verbruiken mensen meer water in de seizoenen waarin het minder warm is, terwijl juist in de seizoenen waarin het minder warm is de zon minder schijnt. 
  • Een zonneboiler eist meer onderhoud dan zonnepanelen of een waterpompboiler. 

Voor een beter milieu

Begin vandaag nog!